27-05-08

Laatste keer

 

kluun

 

 

Donderdag is het twee jaar geleden dat mijn vriendin stierf . Er is sindsdien nog geen dag voorbij gegaan dat ik niet aan haar gedacht heb. Ok, het is niet meer zo hevig of emotioneel als in het begin. Maar toch. De laatste weken beleef ik toch weer alle 'laatste keren' die we samen hadden. Laatste keer samen lunchen, laatste keer telefoneren, laatste keer samen huilen, laatste keer samen lachen, ....ik weet nog haarfijn op welke dag ik twee jaar geleden wat met haar gedaan heb , wat er gezegd is enz..

 

 

 Een tijdje geleden las ik over KLUUN, dat hij een boek geschreven had over zijn vrouw die overleden was aan kanker. Ik heb het boek al een tijdje liggen, maar vond nooit het juiste moment om er in te beginnen lezen. Zondag ben ik er in begonnen en vijf minuten geleden heb ik het uitgelezen.

 

KLUUN is schrijver en columnist. Hij is een monofoob, dwz hij is verslaafd aan de kick van het vreemdgaan. Gevoelens als spijt en schuldgevoel -voor normale mensen een ingebouwde rem om hen voor regelmatig vreemdgaan te behoeden - heeft hij afgeleerd. In het begin van het boek was ik kwaad op hem ; hoe kan je nu vreemdgaan als je vrouw zieker en zieker aan het worden is?

 

 Maar gaandeweg ben ik hem echt heel sympathiek gaan vinden en snapte ik hem ook wel. Hij is er ook heel eerlijk in tegen zijn vrouw. Hij worstelt met zijn eigen gevoelens, maar IS er vierentwintig uur per dag voor zijn vrouw. Echt heel mooi beschreven allemaal, van het eerste onderzoek tot haar overlijden. Na haar dood in 2001 heeft hij zijn marketingbureau verkocht en is hij met zijn dochter naar Australië vertrokken. Als zijn dochtertje sliep , schreef hij dit boek.

 

 

 

 

 

 

16:09 Gepost door Zon in Liefde | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kanker |  Facebook |

Commentaren

dikke knuffel omdat je je vriendin zo mist xxxx

Gepost door: amber | 27-05-08

Dat was toch datzelfde boek met de 'stouterd' waar 'me myself and cancer' het over had, niet?

Weeral een titel voor op mijn lijstje.

Stel je voor dat je niet meer aan je vriendin zou denken... veel erger!

Gepost door: zapnimf | 27-05-08

:( he ja, ik had ook zo een vriendin die heel plots overleden is (niet aan kanker) maar die me heel dierbaar was. Ze gaf me ooit een hangertje en ik draag dit dag en nacht... 't is nu ook zo een 2 jaar geleden en ik denk nog héél veel aan haar...
De wereld draait voort en je kan niet anders dan meedraaien, maar soms blijf je toch nog even stilstaan he...

Gepost door: Blah | 28-05-08

De commentaren zijn gesloten.