29-05-08

Salsa

salsa

Wat ben ik jaloers op mensen die  kunnen dansen, 't is te zeggen  op mensen die gevoel voor ritme hebben.

 

Gisteren ging ik nog even langs bij twee vriendinnen van mij die allebei salsa-les volgen. Ik was wat vroeger gegaan , dus ik kon hen nog even 'aan het werk' zien. Whauw, dat zou ik echt wel willen  ....je helemaal kunnen laten meeslepen in het ritme, sensueel 'schudden' met je bekken, passioneel in de ogen kijken van uwe (dans)partner ....

 

Ze probeerden mij beiden te overhalen ook lessen te komen volgen. NIET DUS ! Ik zal het wel houden bij het individuele danspaske dat ik af en toe 'placeer' op een feestje, twee glaasjes wijn binnen en hupsakee , de vloer op!

09:25 Gepost door Zon in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dansen |  Facebook |

27-05-08

Laatste keer

 

kluun

 

 

Donderdag is het twee jaar geleden dat mijn vriendin stierf . Er is sindsdien nog geen dag voorbij gegaan dat ik niet aan haar gedacht heb. Ok, het is niet meer zo hevig of emotioneel als in het begin. Maar toch. De laatste weken beleef ik toch weer alle 'laatste keren' die we samen hadden. Laatste keer samen lunchen, laatste keer telefoneren, laatste keer samen huilen, laatste keer samen lachen, ....ik weet nog haarfijn op welke dag ik twee jaar geleden wat met haar gedaan heb , wat er gezegd is enz..

 

 

 Een tijdje geleden las ik over KLUUN, dat hij een boek geschreven had over zijn vrouw die overleden was aan kanker. Ik heb het boek al een tijdje liggen, maar vond nooit het juiste moment om er in te beginnen lezen. Zondag ben ik er in begonnen en vijf minuten geleden heb ik het uitgelezen.

 

KLUUN is schrijver en columnist. Hij is een monofoob, dwz hij is verslaafd aan de kick van het vreemdgaan. Gevoelens als spijt en schuldgevoel -voor normale mensen een ingebouwde rem om hen voor regelmatig vreemdgaan te behoeden - heeft hij afgeleerd. In het begin van het boek was ik kwaad op hem ; hoe kan je nu vreemdgaan als je vrouw zieker en zieker aan het worden is?

 

 Maar gaandeweg ben ik hem echt heel sympathiek gaan vinden en snapte ik hem ook wel. Hij is er ook heel eerlijk in tegen zijn vrouw. Hij worstelt met zijn eigen gevoelens, maar IS er vierentwintig uur per dag voor zijn vrouw. Echt heel mooi beschreven allemaal, van het eerste onderzoek tot haar overlijden. Na haar dood in 2001 heeft hij zijn marketingbureau verkocht en is hij met zijn dochter naar Australië vertrokken. Als zijn dochtertje sliep , schreef hij dit boek.

 

 

 

 

 

 

16:09 Gepost door Zon in Liefde | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kanker |  Facebook |

25-05-08

Gezellige drukte

Opzij, opzij, opzij
maak plaats, maak plaats, maak plaats
we hebben ongelofelijke haast
opzij, opzij, opzij
want wij zijn haast te laat
we hebben maar een paar minuten tijd
we moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen,
opstaan
en weer doorgaan

 

Dat we een druk leventje hebben vinden we niet zo erg, maar dit weekend was het er lichtelijk 'over' !

Vrijdag:  

Toneel gaan zien 'PERVERCITY' ... een goei stuk moet ik zeggen. Het ging over een internet-date. Drie vriendinnen in een café, wachtend op de date van één van hen. Ze hadden elkaar via chat leren kennen... hilariteit alom. We hebben goed gelachen, maar het was toch ook wel zielig soms. Onze gesprekken achteraf gingen dan ook nog maar alleen over ontrouw en zo van die dingen. Gelukkig sloten we de avond af met een aandoenlijk tafereeltje. De mannelijke helft van een koppeltje vrienden van ons beloofde zijn echtgenote nog maar eens eeuwige trouw na al die jaren samen.....Prachtig toch hé! Het leven kan  toch zo mooi zijn.

Zaterdag: 

Opendeur-dag op school. Leuk. Daarna bbq. Een collega van mij werd 50 ! Allen daarheen !

Vandaag:

Uitgeslapen !! Late namiddag nog even naar GROSSO MODO gegaan. Een festival in het opvangcentrum voor asielzoekers hier in ons dorpke. (zeg maar dorp). Veel bekenden gezien, veel gesjouweld, paar pintjes gedronken (allemaal alcoholvrij ginder) en dan nog een optreden van Laïs meegepikt. Neen, ik denk niet dat ik een fan van hen ben. Maar het was wel allemaal heel gezellig!

 

En mijne was? En mijne strijk? En mijne kuis?? Euhm, dat is er dit weekend een beetje 'niet' van gekomen. Ik zal weten wat doen deze week op de avondjes :-))

 

 

19:57 Gepost door Zon in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-05-08

Wolf

Wij zijn fans van Kommil Foo ! Volgende week gaan we weer naar een voorstelling van hen kijken in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. WOLF !

Die mannen zijn zo grappig én ontroerend tegelijkertijd. Ongelooflijk!

Hieronder een mooi nummerke :-)

 

Madrid

 

 

 

 

Dat ik na al die jaren nog eens schrijf heeft op zich niks om het lijf, geloof me
je raadt nooit waar ik me bevind, de tip is ergens waar de wind heet is
't is niet dat ik hier in madrid de hele dag te denken zit aan toen
en ik weet wel dat de regel geldt; ik word niet meer verondersteld te schrijven, maar luister...Dit  geloof je nooit, ik zit weer in die kroeg, waar je me zei dat je me nooit verlaten zou
je schreef het met krijt, hier op de muur, en god het staat er nog altijdDenk niet dat ik met deze brief smeken wil nee asjeblief, geloof me
't is echt niet dat ik je hier mis, ik zie ook nooit je beeltenis voor me, je schouder, je haar
ik feest, drink en heb plezier en geen een keer denk ik was ze nu maar hier
en zelfs 's nachts alleen in bed, nooit verlicht je silhouet m’n dromen
maar luister dit...geloof je nooit, ik zit weer in die kroeg, waar je me zei dat je me nooit verlaten zou
je schreef het met krijt, hier op de muur, en god het staat er nog altijd


en dat je van mij was, m’n lief
en hoe ik toen dacht dat dat voor altijd zo zou zijn
dat geloof je nooit

 

10:57 Gepost door Zon in Muziek | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-05-08

Rood maal duizend

Blog nog maar net geboren, en ik heb al een grappig verhaal (vind ik zelf ahum)....allee 't is te zeggen grappig is het niet echt, het is vooral heel genant (voor mij dan toch)....

Ik heb dus soms last van paniekaanvallen (blabla)...ik volg dus nu een therapie daarvoor. Enfin..we zitten met vijf in dezelfde groep mét een therapeut....nen hele knappe therapeut...nen therapeut met sex-appeal zelfs! Af en toe moeten we ook individueel met die knappe verschijning gaan praten.

Deze ochtend kwamen we weer samen. De knapperd vooraan, en wij (kakelende kippen) op ons stoelekes. Op mijne stoel ligt een zakske (!!). Ik doe da open , wat steekt erin ....'handboeien' in een doosje met daarop een briefje. " wat dacht je van dit voor onze  volgende afspraak? Ik denk dat dit wel een goed medicijn is. Met vriendelijke groeten." (en dan de naam van knapperdje)

Djezes, ik wist gewoon nie naar waar ik moest kijken. En ge moogt van 'paniekaanvalmensen 'zeggen wat ge wilt.....ze kunnen wel serieus komedie spelen. Ik hield me natuurlijk héél stillekes , want stel je voor dat HIJ iets zou vragen :-)), maar ik heb toch tot lang na de therapie moeten wachten om te weten wie de grapjas in kwestie was zenne !

 

 

14:50 Gepost door Zon in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lol |  Facebook |

Romantisch groentje

Noem me wispelturig, nieuwsgezind....ik ben het ook .
De titel van mijn blog 'heb ik ooit gezegd' komt uit een nummer van Clouseau. Niet dat ik nu zo'n grote fan ben van Koen en co..maar toch !
Toen ik mijn man nog niet heel lang kende, gingen we eens naar een concert van hen in het Sportpaleis . De kaartjes mochten weer niet veel kosten, dus wij zaten helemaal bovenaan in de zaal. Brrrrr....mijne man met hoogtevrees en ik met hyperventilatie (warm, veel volk, niet raprap kunnen ontsnappen)...net voor de bisnummers hielden we het niet meer uit. Wij naar beneden..in de hall stond er een scherm, dus konden we daar de laatste nummers nog  zien én horen natuurlijk. Er was ook een Cava-standje. Duh....wat hebben die twee zaken met elkaar te maken? Awel, ik stond naar zo'n scherm te gapen, mijn ventje kocht ondertussen twee glazen Cava. Toen begon Koentje te zingen ....'heb ik ooit gezegd.....'. Mijn ventje nam mij vast, we slowden tijdens het hele nummer én als klap op de vuurpijl zong mijne eigen 'zanger' het hele lied in mijn oren. Kei-romantisch toch hé?

Ok,ok, genoeg nu ! Ik wil nu niet de indruk geven dat wij het toppunt van romantiek zijn. Niet dus ! Het is gewoon een van de vele momenten waar ik nog heel veel aan terugdenk.

11:24 Gepost door Zon in Liefde | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |