27-06-08

Feest

Joepieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, onze middelste dochter is ook geslaagd !!! Hehe dat was gisteren toch even spannend ! Ok, het was een beetje met de hakken over de sloot, maar ze mag over, dus .......

 

Morgenavond hebben we hier een feestje! Ik verjaar binnen een dag of tien, maar ik heb morgenavond een paar vriendinnen én vriendjes uitgenodigd. Hopelijk is het mooi weer , zodat we buiten kunnen zitten aan de vuurkorf (die ik nog niet heb)!

 

Weet je waar ik kei veel zin in heb , en ik ben nochtans geen liefhebber van zoet ! Geef mij maar hartige hapjes... Soit, wat ik wel heel lekker vind is een Bossche Bol. Kennen jullie dat?

 

Een Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit uit 's-Hertogenbosch die wordt gebakken van soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade. Ze hebben diameter van ongeveer 12 cm en zijn dus grote gebakjes.

bossche bol

 

15:01 Gepost door Zon in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-06-08

Weetjes en watjes

Smile Onze oudste dochter is geslaagd ! Ze gaat naar het vierde middelbaar

ObepaaldOf de tweede in rij naar het tweede middelbaar gaat is nog afwachten tot donderdag.

KusWij zijn  natuurlijk al heel fier op de oudste !

Tong uitstekendVanavond ga ik er alvast een lap op geven !

FronsenMijn dieet gaat niet zoals ik zou willen. Ik was nochtans heel flink begonnen, maar ja volhouden is niet mijn sterkste kant (op dat vlak dan toch niet, op alle andere vlakken natuuuuuuuuurlijk wel)

CoolHeb vandaag genoten van het zonneke! Man, man, man daar kikkert ne mens toch écht van op hé?

SmileConclusie : ik voel me eigenlijk kiplekker ! Ik heb zin om keihard "ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk...." van Herman van Veen te zingen.

 

19:04 Gepost door Zon in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-06-08

Niks dan de waarheid !

pinokkio


Dinsdagavond : lekker weertje, 6 vriendinnen, op het gras onder wat dekentjes. Stel je voor, een gegibber van jewelste! We beslissen om een spel te spelen ....'waarheid , durven of doen' ...ok er wordt unaniem beslist om enkel voor de waarheid te gaan...anders moeten we onder ons dekentje uitkomen en we zaten net zo lekker :-)

 

Euhm...... 'ben jij al eens vreemd gegaan?', 'fantaseer je soms over seks met iemand van hetzelfde geslacht?' 'hoe oud was je dé eerste keer'  Maar (natuurlijk) ook vragen van het genre ' als je je carriëre een heel andere wending mocht en kon geven, wat zou je dan doen?'  enz, enz....Pas op, we mochten geen enkele joker inzetten!

 

Wat ik dus wilde zeggen was, dat ik me gisterenavond nog eens kostelijk geamuseerd heb onder vrouwen met alleen maar een paar flessen cola light en wat chips! Ik voelde me direct terug een heel pak jonger!

13:16 Gepost door Zon in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-06-08

Spellekes

vuurkorf

Dit pakken ze ons weeral niet meer af. Het "weekend" bedoel ik.

Vrijdagavond (nog eens) gekeken naar 'when harry met sally'. Schone film toch hé Kus.

 

Zaterdag gingen we normaal gezien (eindelijk) nog eens in de tuin werken. Niet dus, wegens het slechte weer! Dan maar nuttige dingen 'in' huis gedaan.

 

Zaterdagavond wilden we buiten een vuurtje maken, en ons installeren in de ligstoeltjes in onze tuin . Maar een gebrek aan droog hout én een fuif bij onze buren zorgden ervoor dat we toch maar binnen bleven. Geen goesting om weer voor de buis te hangen, dus speelden we een spelleke Yahtzee. Deed me denken aan het einde van mijn laatste zwangerschap. Toen speelden we dat ook dikwijls ! En ik denk dat ik er nog nooit in geslaagd ben dat spel ene keer te winnen van mijne wederhelft. Erg toch hé ! Bwa,vroeger zeiden we altijd 'pech in 't spel is geluk in de liefde'....'k zal 't dan zo maar bekijken zeker. Al zou hij dan toch ook meer dan regelmatig eens mogen verliezen Cool (woehaaaaa)

23:16 Gepost door Zon in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-06-08

Kusserdekus

garfield

 

'mama , jij kust graag hé?'

'ja schatteke, waarom?'

'ik kus ook graag, maar ik ben eigenlijk nog te klein hé , dus mag ik morgenvroeg als jij nog slaapt, naar jullie kamer komen en jou heel stilletjes wakker kussen? '

'mmmm, ja hoor'  (maar niet té vroeg zei ik er nog achter)

Om half acht deze ochtend stond onze 6-jarige pruts daar , met haar kei schattige slaapoogjes. Leuk om zo wakker te worden !!

Mijn dag kon niet meer stuk. De schat !

 

20:22 Gepost door Zon in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vriendschap is een illusie (héél soms)

Ik weet niet meer juist wanneer dit nummer voor het eerst op de radio te horen was. Maar toch al heel lang geleden, ik denk dat ik een jaar of zeventien was. Als ik er toen naar luisterde, vond ik dat maar een rare tekst. Ik vond toen nog (bijna) iedereen keitof en ik wilde ook heel erg dat iedereen mij een toffe vond. De vriendschappen die ik toen aanging , zouden gegarandeerd levenslang duren. Althans dat dacht ik.

 

Nu ik dus véél ouder ben, heb ik toch al ondervonden wie je échte vrienden zijn. De echte vrienden zijn diegenen die je niet laten vallen als het wat moeilijker gaat, die geen confrontaties uit de weg gaan en die je steunen bij ziekte of wat voor problemen dan ook.

 

Soit, nu ik dit nummer van het Goede Doel terug hoorde deze week, moest ik toegeven dat er toch een tikkeltje waarheid inzit. Voor de rest moeten jullie er niks achter zoeken hoor , er ligt gewoon iets op mijne lever en door dit neer te schrijven voel ik me al pakken beter....

00:38 Gepost door Zon in Muziek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-06-08

Regen, vrienden en vakantie !

kmi

 

Hier kan ik dus écht slecht gezind van worden sé ! Van dat kl...weer  tegenwoordig. Regen, regen en nog eens regen....en dan nog koud op de koop toe, en dat dan in juni hé!

 

Pffft. Gisterenavond kwamen er hier vier vrienden van ons eten, ik hoopte in de tuin te kunnen zitten met hen. Noppes joeng, gezellig met z'n allen binnen dat wel. Heel gezellig was het . Koppel één had het voorgerecht bij -gevulde champignons met geitekaas, spek , aubergine en een kerstomaatje - koppel twee had het dessert bij - caloriebommen van taartjes- en wij hadden twee soorten pasta gemaakt ! Ja, zo doen we dat dus altijd met hen hé...we eten om de twee maanden bij elkaar, en nemen allemaal een apart gerecht mee. Dan sta je de avond zelf niet constant in de keuken en heb je dus alle tijd voor elkaar.

 

We hebben ook nog gepraat over de fuif die we willen organiseren. Jiehaaaaa.... De plannetjes worden concreter en concreter!

 

Allee, ik ga nog even wat 'surfen' naar onze vakantiebestemming van dit jaar 'Paciano' in Umbrië ;-)) .....al wat dromen over het mooie Italië en het heerlijk warme klimaat ginderachter ! Oh ja, in september is het eindelijk zover. Ik heb me ingeschreven in de avondschool om Italiaans te gaan leren. Al jaaaaaren wil ik dat doen, maar ik stelde het altijd maar uit. Ben benieuwd hoor !

 

15:08 Gepost door Zon in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |